maandag 22 oktober 2007

Hoe verschrikkelijk triest!!! Armando-museum verloren gegaan...


©nu.nl

Naast het werk van Armando ging ook het werk verloren van heel veel andere kunstenaars waarvan het werk in bruikleen was in het kader van de tentoonstelling "In het woud- op zoek naar betekenis":

"De nieuwe tentoonstelling brengt 'het woud' als thema in de beeldende kunst aan het licht. Tegelijkertijd toont In het woud - op zoek naar betekenis de diepere ondergrond van het verlangen naar dit landschap, zoals bezien in literatuur en filosofie.

Fascinatie
Armando laat in zijn werken met zijn bos- en woudthema’s een levenslange fascinatie voor bos en woud zien, van het werk Waldstück tot het intrigerende Waldinneres. Daarnaast biedt de tentoonstelling een keuze uit het werk van zowel klassieke als hedendaagse kunstenaars. De unieke combinatie van beeldende kunst (schilderijen, etsen, foto's en ruimtelijke objecten), poëzie en filosofie toont de fascinerende aantrekkingskracht van het woud.

Kunstenaars
Er zijn werken te zien van de volgende kunstenaars:
Armando, Albrecht Dürer, Hercules Segers, Andreas ‘Andries’ Schelfhout, Jacob van Ruisdael, Anton Mauve, M.A.Koekkoek, Ch. F. Daubigny, Willem Bastiaan Tholen, J.H.F. Apol, E. Koster, J.C.E. Kuijpers, Anselm Kiefer, Richard Long, Stefan Pietryga, Marcel Broodthaers, Rui Chafes, Luc Tuymans, Mark Manders, Peter Doig, Caio Reisewitz, Ann Pettersson, Sebastiaan Bremer en Jasper de Beijer.


Bijzondere hoogtepunten
De werken van Dürer en Daubigny, Long en Kiefer en de boomsculptuur Kranker Engel van de Portugese kunstenaar Rui Chafes. En - voor het eerst sinds lange tijd - Zwart water, een installatie van Armando."

bron: ©museum.nl

2 opmerkingen:

Anoniem zei

:-(

jfbmurcia zei

Me gustaria invitaros a mi blog, si os gusta la escultura.
http://jfbmurcia-escultura.blogspot.com/

Neanderthal • artifacts • fontmaure • paleolithic • mousterian • jasper

Mijn kleine verzameling jaspis werktuigen gemaakt door Neanderthalers.   Vindplaats: een heel klein gebied in Frankrijk.   De plek is moment...